Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowa pieczeń z karkówki"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1757
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 41
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 94
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1757
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 41
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1590
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i dobrze osuszyć. W moździerzu utrzeć sól, majeranek, cząber, ziarna pieprzu i jałowca. Dodać obrany i rozgnieciony czosnek i oliwę – utrzeć razem na pastę. Przygotowaną marynatą natrzeć mięso, schować do lodówki na 1 dzień.
Następnego dnia mięso ponakłuwać (lub krótko obgotować). Smażyć na grillu około 60 minut. W trakcie obracać i ponownie nakłuwać. Karkówkę podawać ze świeżymi sałatkami.
<strong>Superrada</strong>
Gdy czekamy, by mięso się upiekło, warto ugrillować kawałki warzyw (papryki, cukini i bakłażana) oraz przygotować jogurtowy sos z dodatkiem świeżego czosnku i ziół.Źródło: Twoje Imperium