Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowa tołpyga"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 61
Składniki
Filety umyj, osusz. Przekrój wzdłuż na pół, posyp solą i pieprzem. Zioła wymieszaj, natrzyj ryby. Wstaw na 40 min do lodó wki. Jajka roztrzep. Bułkę tartą wymieszaj z ostrą papryką.
Ryby namocz w jajku, panieruj w bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, usmaż ryby z obydwu stron na złoty kolor (po ok. 3 minuty z każdej).
<strong>Przepis przysłała Justyna Radzbanek z Łodzi
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 4 cena za porcję: 3,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie