Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziołowe gazpacho"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2178
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2178
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 131
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 140
Składniki
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i bardzo drobno pokrój.
Paprykę owiń w folię aluminiową i piecz przez 40 minut w piekarniku w temp. 180°C. Następnie obierz ją ze skórki i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
1/5 warzyw (poza czosnkiem) odłóż do miseczki i delikatnie podsyp solą.
Pozostałe warzywa dokładnie zmiksuj w blenderze razem z octem, oliwą z oliwek i czosnkiem. Pod koniec miksowania dodaj sok pomidorowy albo warzywny.
Mus delikatnie wymieszaj z odłożonymi warzywami, dopraw do smaku solą i pieprzem, następnie schłódź w lodówce. Udekoruj wierzch świeżą bazylią oraz natką pietruszki.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax