Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziołowe knedliki"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 10
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 10
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Składniki
Szpinak rozmroź, odsącz. Bułki pokrój w cienkie plasterki lub drobną kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Mleko lekko podgrzej.
Na patelni rozgrzej masło i zeszklij na nim cebulę. Dodaj szpinak, przypraw solą oraz pieprzem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę smaż, a potem przestudź.
Do miski wrzuć pokrojone bułki, posyp szczyptą soli i zalej ciepłym mlekiem. Odstaw na 10-15 min. Do bułek dodaj przestudzony szpinak, natkę, szczypiorek, gałkę muszkatołową, mąkę oraz jajka.
Wszystko wymieszaj. Powinno powstać zwarte, dające się kształtować ciasto. Gdyby ciasto było za rzadkie, możesz je zagęścić dodając bułkę tartą.
W dużym garnku zagotuj osoloną wodę. Dłonie zwilż wodą, formuj niewielkie kuleczki i wrzucaj na wrzątek. Gotuj 15-20 minut. Wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj polane masłem, posypane orzechami włoskimi oraz startym serem.
50 minut, Porcja: 400 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie