Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2144
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 983
Składniki
Schab kroimy na sześć kotletów, rozbijamy tłuczkiem, lekko solimy. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Gdy ziemniaki nieco przestygną, obieramy je i kroimy w grubsze plasterki.
Roztrzepane jajka mieszamy z mąką i siekanymi ziołami, doprawiamy solą i pieprzem. Schab panierujemy w cieście ziołowym i smażymy z obydwu stron na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Ziemniaki lekko podsmażamy na maśle. Kotlety podajemy z odsmażonymi ziemniakami, udekorowane ziołami.
Czas przygotowania: 45 minut. Cena jednej porcji około 4,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 440 kcal Białko 19 g/ Tłuszcz 26 g/Węglowodany 17 gŹródło: Rewia