Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziołowy śledź w oleju"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 282
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 282
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 48
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 91
Składniki
Śledzie wypłucz. Włóż do miski z zimną wodą, mocz 3-4 godz. Cebulę pokrój w półtalarki i skrop 2 łyżkami soku z cytryny. Odstaw na ok. 10 min, potem zalej 1 szklanki oleju. Tymianek, bazylię, pieprz oraz skórkę z cytryny wymieszaj. Śledzie osusz i pokrój na kawałki. Skrop pozostałym sokiem z cytryny i obtocz w ziołach.
Do słoika włóż listki laurowe, goździki oraz ziele angielskie. Na spodzie rozłóż część cebuli, na niej śledzie, ponownie cebulę i śledzie. Zalej pozostałym olejem.
(bez czasu oczekiwania): 20 minutŹródło: Świat i Ludzie