Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Złociste kotlety to szybkie i proste danie, które możesz przygotować w pół godziny. Smakują wyśmienicie, idealne na obiad, nie wymagają większego trudu i umiejętności kulinarnych. Dlaczego szybko przygotowany obiad nie miałby wyśmienicie smakować? Nie musisz również martwić się, że nie masz potrzebnych składników. Prosto, szybko i przede wszystkim smacznie!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Obieram ziemniaki, gotuję, odcedzam i odstawiam, aby trochę przestygły. Cebulę obieram, drobno siekam. Ziemniaki mielę lub przeciskam przez praskę. Dodaję cebulę, jajka i mąkę. Wszystko dokładnie mieszam na jednolitą masę. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem.
Jeszcze raz wszystko dokładnie mieszam. Z masy formuję średniej wielkości płaskie kotlety. Każdy obtaczam w bułce tartej i smażę na złoty kolor. Podaję z bukietem surówek lub gotowanymi warzywami. Talerz można udekorować listkami świeżej bazylii.