Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Złocisty indyk z figową marmoladą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Natrzyj indyka przyprawami, oliwą, czosnkiem. Po trzech godzinach obłóż ćwiartkami cytrusów w brytfannie. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz ok. 4 godzin.
Zagotuj wodę i wrzuć do niej figi. Gotuj do miękkości. Osusz i zmiksuj. Przełóż do garnka z winem, posiekanymi szalotkami, cynamonem i cukrem pudrem. Gotuj 15 minut. Dopraw sokiem z cytryny.
Połącz w misce ugotowany według przepisu na opakowaniu pęczak razem z podprażonymi na patelni orzeszkami ziemnymi i posiekaną kolendrą. Indyka podawaj z kaszą i marmoladą z fig.
Jak to zrobić?
Najważniejsze jest właściwe Podstawą marynaty powinien być ocet winny, sok z cytryny lub wytrawne wino. Kwas w nich zawarty zapewnia kruchość i pogłębia smak przypraw.Źródło: Olivia