Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zmiksowane krewetki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 33
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 33
Składniki
Dymkę, czosnek i papryczkę chili pokrój w cienkie plasterki. Krewetki włóż do miksera, dodaj cukier, mąkę, sos rybny i zmiskuj. Pastę przełóż do misy, dodaj jajko i warzywa, wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na około 30 minut. Z masy krewetkowej uformuj małe wałeczki, przekłuj je trawą cytrynową i ostrożnie je do niej dociśnij.
Rozłóż szaszłyki na blasze, skrop olejem i piecz w piekarniku, aż będą upieczone w środku. Z sałaty rzymskiej, pokrojonych pomidorków i ogórka przygotuj sałatkę. Warzywa wymieszaj z sokiem z limonki, solą oraz pieprzem. Szaszłyki podawaj rozłożone na sałatce.
Można je podawać z sosem rybnym, kolendrą, słodkim sosem chili i kawałkami limonki.Źródło: Na żywo