Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty sposób na szybki obiad.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 163
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 18
Składniki
Do garnka wlewamy 1 i 1/2 litra wody i solimy ją. Po zagotowaniu wrzucamy umyte i pokrojone na 3 części żołądki. Gotujemy je ok. 1 i 1/2 godziny aż będą miękkie. W osobnym garnku roztapiamy masło i robimy na nim jasną zasmażkę z mąki. Następnie dodajemy wywar z żołądków, śmietanę i majonez. Dokładnie mieszamy. Kiedy sos zgęstnieje dodajemy chrzan, sok z cytryny, cukier i szczyptę soli. Wszystko mieszamy i dodajemy do sosu żołądki. Wszystko gotujemy jeszcze 5 minut. Ja podaję z kaszą gryczaną i ogórkiem konserwowym.