Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zraziki wołowe nadziane twarożkiem"
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 268
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2913
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 268
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2913
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 86
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 172
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 132
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 120 minut
Plastry wołowiny rozbić. Posypać solą i pieprzem. Twarożek wymieszać z kwaś ną śmietaną. Dymki pokroić w cienkie plasterki. Paprykę pokroić w kostkę. Każdy plaster mięsa posmarować 1-2 łyżkami masy serowej. Posypać dymkami i papryką. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami lub obwiązać nicią.
Na patelni rozgrzać olej. Kłaść roladki, smażyć 10 minut. Podlać je bulionem i śmietaną kremówką. Gdy całość zawrze, zmniejszyć płomień i dusić 75-90 minut. Roladki wyjąć z sosu, trzymać w cieple. Sos gotować jeszcze 10 minut. Pozostałą masę serową, resztę papryki i dymek włożyć do sosu. Sos doprawić do smaku.
Roladki ułożyć na talerzach. Polać sosem. Udekorować majerankiem. Podawać np. z krokietami ziemniaczanymi.Źródło: Życie na gorąco