Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy drobiowe z serem i żurawiną"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20667
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 54
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20667
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 54
Składniki
Filety z piersi kurczaka umyj, osusz, pokrój na cienkie plastry. Przypraw solą i pieprzem. Pieczarki obierz, pokrój w plastry, podduś w rondlu na łyżce oliwy. Przypraw solą i pieprzem. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na plastrach mięsa ułóż po łyżce startego sera, łyżeczce żurawiny i 2-3 plasterki pieczarek. Zwiń. Zrazy zepnij wykałaczkami. Podsmaż z każdej strony na reszcie oliwy. Włóż do rondla z resztą pieczarek, duś ok. 15 min.
<strong>Przepis przysłała Kamila Sadowska ze Szczecina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie