Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy po małopolsku"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5734
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 130
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 296
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5734
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 130
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 296
Składniki
Mięso opłucz, osusz, pokrój na 4 plastry. Każdy lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem, posmaruj topionym serkiem. Kapustę opłucz na sicie, drobno poszatkuj, wrzuć na kilka minut na patelnię na rozgrzaną łyżkę oleju i podduś.
Następnie połowę kapusty ułóż na mięsie od strony posmarowanej serem wraz z podłużnym kawałkiem ogórka i jabłka, zwiń w roladki i zepnij wykałaczką lub obwiąż nicią.
Roladki obsmaż na 2 łyżkach oleju, podlej je szklanką wody i duś 1,5 godziny. Cebulę posiekaj, zeszklij na pozostałym oleju. Oprósz solą, mąką, papryką oraz pieprzem. Dodaj resztę kapusty, podlej bulionem i duś jeszcze 15 minut.Źródło: Świat kobiety