Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zrazy wołowe w sosie"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 36
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4623
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 278
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 141
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 36
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 4623
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 278
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są prost...
Odsłon: 141
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj pokrojoną w kostkę zieloną i czerwoną paprykę. Duś warzywa kilka minut.
Mięso rozbij tłuczkiem, natrzyj olejem, oprósz przyprawą i posmaruj koncentratem pomidorowym. Na każdym plastrze ułóż porcję duszonych warzyw.
Zwiniętą wołowinę zepnij wykałaczkami, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju. Po chwili dolej bulion wymieszany z resztą koncentratu i ze śmietaną.
Dołóż pozostałe warzywa i duś całość do miękkości mięsa.
Czas: 70 min. 1 porcja = 380 kcalŹródło: Kurier TV