Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy wołowe zawijane po podlasku"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 58
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 298
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 58
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 298
Składniki
1. Grzyby oczyść, ew. opłucz i wytrzyj. Potem pokrój je w plasterki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż grzyby i smaż razem 5–7 minut. Przypraw. Plastry wołowiny opłucz, wytrzyj do sucha, a następnie dobrze rozbij. Mięso oprósz solą, pieprzem i oregano. Posmaruj musztardą.
Na płatach mięsa rozłóż ok. 1/3 grzybów, zwiń. Obwiąż mocną bawełnianą nitką. Na drugiej patelni rozgrzej olej, zrumień na nim zrazy ze wszystkich stron. Przełóż na patelnię z grzybami. Podlej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i duś na małym płomieniu ok. 90 minut.
Pod koniec sos przypraw solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Udekoruj rozmarynem.
ok. 2 godzin 1 porcja ok. 340 kcalŹródło: Tina