Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z bekonem, jajkiem i ogórkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1722
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
110 minut • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 4,80 zł • Przepis dla 4 osób
Plastry mięsa rozbij przez folię jak najcieniej. Oprósz je solą, pieprzem, oregano i po- smaruj musztardą.
Jajka ugotuj na twardo. Bekon pokrój w osiem słupków, ogórki wzdłuż na pół. Przy krótszym brzegu połóż obrane jajko, a wokół niego bekon i ogórki. Zwiń ciasno i zepnij wykałaczkami.
Obsmaż zrazy z każdej strony na oleju na dużym ogniu.
W garnku zagotuj bulion, do wrzącego włóż obsmażone mięso, grzybki i duś, aż mięso będzie kruche.
Na patelni po zrazach podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę i przepołowione ząbki czosnku. Przełóż do garnka z mięsem.
Gdy mięso będzie już miękkie, możesz tradycyjnie zagęścić sos mąką lub zmiksować na gładko sos z grzybami.Źródło: Kobieta i życie