Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z karkówki z ogórkiem i papryką"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1206
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1206
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety. Cienko rozbij. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na 30 minut. Paprykę oczyść, cebulę obierz. Razem z ogórkami pokrój w paski.
Mięso posmaruj z jednej strony musztardą. Ułóż warzywa, zwiń, zepnij wykałaczkami. Olej rozgrzej w rondlu, podsmaż zrazy.
Wlej szklankę wody, dodaj kostkę rosołową. Duś pod przykryciem półtorej godziny. Zrazy wyjmij. Sos zagęść mąką, przypraw solą i pieprzem.
<strong>Czas przygotowania 115 min., ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.
Przepis przysłała Anita Okulicz z Bydgoszczy.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie