Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z karkówki z pieczarkami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Papryki osącz, pokrój w paski. Cebule obierz, pokrój w piórka. Ogórki kiszone pokrój w paski. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż paprykę, cebulę i ogórki.
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na cienkie plastry. Lekko rozbij. Przypraw z obydwu stron solą i pieprzem. Z jednej strony pos maruj musztardą, ułóż farsz. Zwiń, zepnij wykałaczkami.
Pieczarki obierz, pokrój na plastry. Jajko roztrzep. Zrazy obtocz w mące i panieruj w roztrzepanym jajku. Olej rozgrzej w rondlu, ułóż zrazy, obłóż pieczarkami.
Duś ok. 40 minut, odwracając zrazy i polewając powstałym sosem.
<strong>Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie