Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach leśnych grzybów zawsze kojarzy mi się ze Świętami, dlatego postanowiłam przygotować smaczne zrazy w sosie grzybowym.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Sposób przygotowania zrazów: 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą, pieprzem. 2. Na każdym kawałku mięsa układam kawałek paska boczku, ćwiartkę ogórka kiszonego. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące pszennej smażę na rozgrzanym oleju.
Sposób przygotowania sosu: 1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję grzyby, kostkę rosołową, podlewam wodą, wlewam sos sojowy, doprawiam pieprzem oraz solą. Gotuję około pięciu minut następnie sos zagęszczam śmietaną rozrobioną z mąką. Sposób podania: 1. Zrazy układam w naczyniu, polewam sosem z grzybami, podaję z ziemniakami oraz surówką z kalafiora. 2. Smacznego