Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna zupa gulaszowa z dodatkiem warzyw korzennych i pieczarek podana z kremowym piure ziemniaczanym. Smaczna, sycąca i rozgrzewająca:)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 29
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 151
Składniki
W garnku, w którym będziemy gotować zupę rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i smażymy na nim /często mieszając/ pokrojone w kostkę warzywa: marchew, pietruszkę, seler, cebulę oraz czosnek. Po ok 2-3 min. wlewamy gorący bulion i gotujemy na małym ogniu. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Mięso kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię i smażymy na rumiano. Doprawiamy solą i pieprzem a pod koniec smażenia dodajemy mieloną paprykę słodką i ostrą /smażymy jeszcze ok. 1-2 min/. Mięso dodajemy do garnka z warzywami a na patelnię wrzucamy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Podsmażamy ok. 10 min, doprawiamy lekko solą a następnie dodajemy do garnka z zupą. Dodajemy także koncentrat, doprawiamy do smaku i gotujemy na małym ogniu do czasu aż mięso będzie miękkie. Piure: obrane ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Ugotowane odcedzamy, dodajemy masło, wlewamy mleko i garnek na chwilę przykrywamy by masło się roztopiło. Po kilku chwilach ziemniaki tłuczemy na gładkie piure. Na talerzu układamy porcję piure, zalewamy gorącą zupą i posypujemy posiekaną natką.