Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie obiadowe. Ani to gulasz ani to zupa , taka mieszaka dwóch dań ;) Sporo warzyw i mięsko. Gotowane w garnku próżniowym
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 668
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 668
Składniki
1. Najpierw bulion. Do garnka próżniowego dolewamy niewiele wody , niecałe pół litra, ponieważ warzywa puszczą soki. Dodajemy liśc laurowy, ziarna ziela angielskiego, 2 łyżki bulionu drobiowego np.Winiary i skrzydełka z kurczaka 2. Na patelni przesmażamy paski z fileta z kurczaka , wcześniej przyprawione pieprzem, solą i wycisniętymi przez praskę ząbkami czosnku z dodatkiem oleju. Dodajemy do garnka . 3. przesmażamy kolejno warzywa :cukinię pokrojoną w kwadraciki bez gniazd nasiennych , marchewkę pokrojoną w talarki. Dodajemy do garnka. 4. Przesmażamy pokrojone pieczarki i cebulkę z dodatkiem masła. I oczywiście dodajemy do garnka z wyżej wymienionymi składnikami. Uzupełniamy do smaku przyprawami , np. papryką słodką i ostra w proszku. 5. Gotujemy ok godzinę. Dodajemy śmietankę 30 % i jeszcze gotujemy pół godziny. 6. W oddzielnym garnku gotujemy ziemniaki. Tłuczemy z dodatkiem masła i mleka. smacznego