Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa z kiszonych ogórków z ziemniakami i marchewką
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Do garnka przelać bulion i zagotować. Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę i wrzucić do gotującego się bulionu. Ogórki zetrzeć na tarce i podsmażyć chwilę na maśle. Dodać do gotującej się zupy. Można również dla smaku dodać 2-3 łyżki zalewy z ogórków. Gotować do momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawić pieprzem, majerankiem i lubczykiem. Odstawić z ognia, dodać śmietanę, wymieszać i gotowe!