Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żurek staropolski"
Składniki
Białe i wędzone kiełbaski pokrój na plasterki. Czosnek obierz, pokrój na plastry. Bulion wołowy wlej do rondla, dodaj ziele angielskie i listek laurowy, wymieszaj, zagotuj.
Włóż kiełbaski, czosnek i chrzan, posyp majerankiem. Gotuj kilka minut. Dodaj smalec, zakwas oraz kwas z ogórków, zagotuj. Zapraw śmietaną i ew. mąką, jeśli żurek jest zbyt rzadki. Przypraw do smaku. Dodaj jajka pokrojone na ćwiartki lub na plastry.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 2,30 zł.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie