Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Agrestowo-migdałowe muffinki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1208
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1208
Składniki
Agrest umyj pod bieżącą wodą, osusz i usuń z niego twarde szypułki. Masło lub margarynę roztop a potem wystudź.
Dokładnie umyj jajka i wbij je do miski, zmiksuj. Dodaj mleko oraz przestudzony tłuszcz, ponownie zmiksuj. Do drugiej miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cukier puder, mielone migdały, sól, wymieszaj. Suche dodaj do mokrych. Krótko zmiksuj tak, aby się tylko połączyły.
Foremki na muffiny wyłóż papilotkami. Napełnij je ciastem do 3 wysokości. Wciśnij agrest, wierzch posyp słupkami migdałowymi. Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 160°C przez 25-30 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudź w uchylonym piekarniku. Jeśli wolisz bardziej wyrazisty i kwaskowy smak owoców, dodaj do muffinek zielony a nie czerwony agrest.
50 minut. Sztuka: 220 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie