Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Alfajores z kajmakiem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 267
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 69
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 72
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 267
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 69
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 72
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, dodając po jednym żółtku.
Wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę i mazeinę. Dodaj skórkę cytrynową oraz rum i wyrób elastyczne ciasto.
Rozwałkuj je na grubość około pół cm i wykrawaj kółka o średnicy 3-4 cm. Schłodź kwadrans w lodówce, po czym piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.
Wystudzone ciastka posklejaj masą kajmakową i obtocz w wiórkach kokosowych.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 130. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax