Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Alfajores z kajmakiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, dodając po 1 żółtku.
Wsyp mąki, proszek, sodę, skórkę cytrynową i rum. Wyrób ciasto.
Rozwałkuj na ok. pół cm i wykrawaj kółka o średnicy 3-4 cm. Schłódź kwadrans w lodówce, po czym piecz 15 minut w temp. 180°C.
Wystudź i sklejaj masą kajmakową, obtocz wiórkami.
Czas: 40 min. 1 porcja = 130 kcal.Źródło: Kurier TV