Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Amerykański paj z brzoskwiniami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Składniki
12 porcji, 40 min
ciasta zagnieć, podziel na dwie części. Schładzaj je około 25 minut. Owoce umyj, osusz. Brzoskwinie rozetnij, usuń pestki, miąższ pokrój, wymieszaj z jagodami i cukrem.
Specjalną formę do paja lub zwykłą do tarty posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Wyjmij jedną część ciasta. Rozwałkuj. Plackiem wylep formę. Ciasto ponakłuwaj widelcem. Piecz 20 minut w 190°C.
Na podpieczony spód wyłóż brzoskwinie i jagody. Rozwałkuj drugą część ciasta. Plackiem przykryj owoce. Zlep brzegi. Wierzch posmaruj białkiem. Posyp grubym cukrem. Piecz jeszcze 60 minut.Źródło: Naj