Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amerykany to puszysty, mięciutki przysmak z mojego dzieciństwa. Do teraz bardzo popularne ciastka w wielu polskich cukierniach.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 763
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 54
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 763
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 54
Składniki
Roztopić masło i pozostawić do ostygnięcia. Jajka, mleko i amoniak zmiksować. Stopniowo dodawać mąkę i cukier i miksować. Kiedy masa będzie gładka dodać rozpuszczone masło i dokładnie wymieszać. Ciasto powinno być gęste. Blachę wyłożyć papierem i kłaść po 1-2 łyżki stołowe ciasta na jednego amerykana. Zostawić spore odległości między ciastkami, bo się rozleją. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C ok. 18 - 20 min. Wyłożyć na kratkę do odparowania. Po ostygnięciu polukrować . Cukier puder rozrobiony z sokiem wyciśniętym z cytryny. Lukier musi być gęsty.