Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ananas z mascarpone"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 186
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 198
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 64
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 186
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 198
Składniki
Przepis przysłała Joanna Święcicka-Łupiniec z Głuchołazów
Śmietanę kremówkę ubij z cukrem. Dodaj serek mas- carpone, zmiksuj.
Ananas obierz, pokrój w małe trójkąciki. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Czekoladę zetrzyj na tarce.
Do pucharków nałóż po łyżeczce konfitury pomarańczowej, warstwę masy serowej i kawałki ananasa. Posyp płatkami migdałowymi i wiórkami czekoladowymi. Wiórki przykryj kolejną warstwą masy, wyłóż kawałki ananasa, posyp płatkami i czekoladą.
<strong>Czas przygotowania 35 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie