Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27491
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1242
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27491
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1242
Składniki
Roztop cukier, dodaj masło, mieszaj 2 minuty. Wlej powoli śmietankę i mieszając gotuj minutę. Ostudź. Na blacie ułóż wafle, smaruj porcją karmelu i układaj dwa banany pokrojone w plasterki.
Przykryj drugim waflem, dociśnij i smaruj mascarpone zmiksowanym z cukrem pudrem. Ułóż resztę bananów i przykryj kolejnym waflem. Wierzch smaruj resztą sosu karmelowego. Posyp prażonymi orzeszkami ziemnymi. Schłodź. Pokrój w kwadraty.
CZAS: około godziny
<strong>Pani Sylwia Ładyga mieszka w Brzegach</strong>Źródło: Dobry Tydzień