Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Arbuzowy przysmak"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 197
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 162
Składniki
Kasię, cukier i wodę rozpuść w rondelku. Dodaj pokruszone herbatniki. Masą wyłóż dno tortownicy. Ugnieć łyżką i odstaw do lodówki.
Żelatynę namocz w 1/2 szklanki wody. Odstaw. Schłodzoną śmietankę ubij z cukrem pudrem. Jogurt wymieszaj z połową żelatyny. Dodaj śmietankę. Arbuza pokrój w kostkę. Połowę odłóż. Resztę zmiksuj z grenadyną i wymieszaj z pozostałą żelatyną. Na spód z ciasteczek wyłóż masę jogurtową i powkładaj kawałki arbuza. Gdy lekko stężeje, wylej masę arbuzową i ponownie schłodź.Źródło: Takie jest życie