Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Aromatyczne gruszki w winie"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Gruszki umyj, obierz cienko ze skórki pozostawiając ogonki. Ustaw w rondelku i zalej wodą tak, by były niemal zupełnie zakryte. Dodaj goździki, cukier, kawałek kory cynamonu, anyż, skórkę oraz sok z cytryny. Gotuj 5 minut.
Dolej czerwone wino, chwilę ogrzewaj razem, aby gruszki nabrały winnego koloru. Zdejmij z ognia. Gruszki wyjmij, ustaw w pucharkach. Winny sos gotuj jeszcze kilka minut, aż zredukuje objętość o połowę. Polej owoce w pucharkach, udekoruj melisą.
Czas ok. 25 min; porcja – 170 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety