Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki czekoladowe z marcepanem są tak dobre, że każdy sięgnie po drugie ciastko.
mikser, forma na babeczki, piekarnik
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
1. Masło utrzeć z cukrem i jajkami na krem. 2. W drugiej misce połączyć ze sobą mąki, kakao i proszek. 3. Wszystko ze sobą połączyć i zmiksować na jednolitą masę. 4. Łyżką nałożyć ciasto do wysmarowanej wcześniej masłem formy na babeczki. 5. Piec w 175°C na góra-dół przez 20 minut. 6. Przekroić babeczki na pół i poczekać aż trochę ostygną. 7. Wysmarować połówki babeczek dżemem. 8. Marcepan rozwałkować i powycinać kółka. Włożyć między babeczki. 9. Babeczki posypać cukrem pudrem. Smacznego! :) ps. Składniki wskazane na 9 sztuk.