Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki czekoladowo - cytrynowe
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1841
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1841
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2715
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Masło roztopić w rondelku, poczekać aż jego temperatura zmaleje.
Nagrzać piekarnik do 190 Stopni C z termoobiegiem. W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, pokrojoną w kosteczkę czekoladę.
W drugiej misce wymieszać jajka, jogurt oraz roztopione masło. Wszystkie produkty łączymy delikatnie mieszając łyżką. Ciasto ma być gęste.
Ciasto wkładamy do papilotek w formie na muffiy do 2/3 ich wysokości. Pieczemy około 20 minuty.