Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki czekoladowo- żurawinowe"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3227
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3227
Składniki
Posiekaj żurawiny, zalej koniakiem i odstaw na pół godziny. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wysmaruj masłem cztery miseczki żaroodporne i posyp cukrem.
Rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę. Dodaj masło i mieszaj, aż się połączy z czekoladą. Dodaj mąkę, cynamon, cukier, jajka i żurawiny. Przełóż ciasto do foremek, piecz 10-15 minut.
Wyjmij babeczki z piekarnika, przełóż na talerzyki, posyp cukrem pudrem.
Jak to zrobić?
Połam czekoladę, przełóż do garnka. Wstaw ten garnek do większego z wo dą. Najlepiej, by sięgała do około 2/3 wysokości. Gotuj na małym ogniu – nie musisz mieszać, czekolada nie przypali się.Źródło: Olivia