Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze na świecie babeczki kakaowo-waniliowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Jest to bazowy przepis na muffinki. Do środka można dorzucić także inne, ulubione dodatki, a nawet za jednym razem zrobić każdą babeczkę inną.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 131
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1208
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 425
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 78
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 290
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 131
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1208
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 425
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 78
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 290
Składniki
W jednej misce mieszamy składniki mokre, w drugiej suche. Następnie łączymy i krótko mieszamy. Ciasto dzielimy na 2 części. Pierwsza część (kakaowa) - dodajemy 2-3 łyżeczki kakao oraz np: orzechy, połamaną gorzką czekoladę, skórkę pomarańczową, rodzynki itp. Druga część (waniliowa) - dodajemy 2 cukry waniliowe oraz np. rodzynki, płatki migdałowe, bakalie. Ciasto przekładamy do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości (łyżka ciasta jasnego, na to łyżka ciasta ciemnego). Babeczki pieczemy ok 20 min w 200 stopniach.