Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 127
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 127
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22703
Składniki
Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia,cukrem waniliowym i jogurtem.
Białka ubijamy na sztywno,pod koniec ubijania dodajemy stopniowo cukier.
Do ubitych białek dodajemy wcześniej wymieszane żółtka,mąkę,olej i dokładnie wszystko mieszamy.(można ulepszyć babeczki dodając 2 garście kokosu,kakao lub orzechów)
Wymieszaną masę nakładamy do foremek (papierowych <zalecam> lub wysmarowanych masłem lub olejem metalowych). Na jedną foremkę przypada ok. 1 łyżka stołowa masy.
Pieczemy ok. 20min.w temperaturze 180C (termoobieg 170C)