Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 2 składniki z foremką w kształcie serduszka wystarczy do stworzenia pysznego deseru.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Składniki
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i studzimy. Ostygniętą łączymy z 200 g jogurtu greckiego i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy do foremek lub do blaszki kwadratowej (wyłożonej folią spożywczą, w przypadku foremek do wycinania). Wstawiamy do lodówki, aby galaretka stężała.
Na koniec pół galaretki truskawkowej rozpuszczamy w 100 ml gorącej wody (lub całą w 250 ml) i postępujemy tak samo , jak we wcześniejszych krokach.
W przypadku zwykłej blaszki do pieczenia, wyjmujemy całą galaretkę i wycinamy foremką babeczki.