Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na deser. Pyszne babeczki w tym wypadku nadziałam konfiturą wiśniową oraz białą czekoladą i przyozdobiłam lukrem cytrynowym, kolorowymi cukierkami i bitą śmietaną - czasem nie zaszkodzi odrobina szaleństwa :)
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88271
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88271
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać ubite jajka i cukier waniliowy. Następnie dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Do masy dodać czekoladę pokrojoną w drobną kostkę. Masa powinna być lekko płynna, jeśli jest zbyt gęsta dolać mleka (kilka łyżek - ja zazwyczaj dolewam na oko:)
Do foremek nałożyć masę - przykryć dno, dodać łyżeczkę konfitury i dopełnić foremki masą do 2/3 wysokości. Piec ok. 20 minut w temp. 190 stopni. Pozostawić do ostygnięcia. Ozdobić wedle uznania :) Smacznego!!!