Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne babeczki,jedyną ich wadą jest to,że szybko znikają...tyle zdążyłam ocalic :)
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 163
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Składniki
Przesianą mąkę,cukier i schłodzone masło posiekać nożem,dodać jajko i żółtko,szybko zagnieść gładkie ale niezbyt spójne ciasto.Owinięte w folię umiescić w lodówce na około 60 min.
Foremko lekko nasmarowac i posypac wiórkami. Schłodzone ciasto rozwałkowac na niezbyt cienki placek,wykrawac z niego koła którymi wylepiamy foremki.Piec 25min.w temp.180 st.
Masa do babeczek:masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę,dodać serek i mleko w proszku.Ucierać aż powstanie gładki krem. Dodać ajerkoniak/ o ile babeczek nie będą jadły dzieci / Gdyby był zbyt gęsty można dodać jeszcze trochę serka.
Przestudzone babeczki wypełniać kremem i dekorować według upodobań...u mnie owocami i posiekanymi pistacjami :)