Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki śliwkowe z kruszonką"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 54
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 60
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>
Kruszonka: zagnieć, schłodź.
Śliwki wypestkuj, pokrój w kostkę. Suche i mokre oddzielnie połącz w miskach. Mokre wlej do suchych, wymieszaj. Wsyp śliwki, połącz. Ciastem napełnij foremki do babeczek, obficie posyp kruszonką. Piecz około 20 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie