Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki. Z podanych proporcji wychodzi ok 12-18 sztuk
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 57
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 57
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Składniki
Rozgrzac piekarnik do 180C
Polaczyc wszystkie sypkie skladniki. W osobnym naczyniu wymieszac jajka,mleko,stopione maslo i truskawki. Do sypkich skladnikow stopniowo wlewac mase energicznie mieszajac az powstanie jednolite ciasto (bedzie ono dosc rzadkie).
Wlewac do foremek na babeczki/muffinki do polowy wysokosci i piec ok 25 minut (sprawdzajac drewnianym patyczkiem). Ostudzic.
Biala czekolade rozpuscic w kapieli wodnej i polac babeczki.
Przepis nieslychanie latwy, a babeczki zawsze wychodza i sa rozchwytywane zarowno przez maluchy jak i starszaki :)