Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie w wykonaniu babeczki. Wystarczy pół godziny i można gości częstować :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 126
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 126
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Wbijamy do miski jajka i ubijamy. Dodajemy cukier, sól, mieszamy. Następnie wlewamy wodę oraz olej. Znowu mieszamy. Wsypujemy mąkę i mleko i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Przelewamy ciasto do naczynia, którego będzie wlewać ciasto do foremek.Bierzemy formę do pieczenia muffinów i smarujemy olejem. Następnie wlewamy ciasto do foremek tak troszkę więcej połowa foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 do 15 minut. Gotowe i ostygnięte posypujemy cukrem pudrem, oblewamy lukrem lub bitą śmietaną dodając truskawki lub maliny oraz borówki.