Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 264
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 51
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 264
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę oraz cukier puder, i posiekać z zimną margaryną. Pod koniec należy dać surowe żółtko. Wszystkie składniki zagnieść ze sobą, włożyć do woreczka i umieścić w lodówce na 1/2 godziny. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wykleić nim foremki. Dno nakłuć widelcem. Piec 7 minut w 150* Składniki na ciasto wystarczą na cztery duże babeczki. Budynie gotujemy w/g przepisu na opakowaniu. Dekorujemy owocami pigwy w syropie. Nadaje on lekkiej kwaskowatości babeczkom, co się doskonale komponuje.