Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z budyniem czekoladowym"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10869
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 267
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10869
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 267
Składniki
Mąkę wymieszaj z masłem. Wsyp sól, cukier puder i waniliowy. Dodaj skórkę pomarańczową, żółtka oraz 2 łyżki wody.
Ciasto zagnieć i uformuj kulę. Włóż do lodówki na około 30 minut.
Foremki nasmaruj masłem i wysyp mąką. Wylep je rozwałkowanym dość cienko ciastem i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Gdy ostygną, napełnij je przygotowanym wcześniej budyniem i udekoruj borówkami.
<strong>Przepis nadesłała: Magdalena Bednarek</strong>Źródło: Kurier TV