Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem cukinie wykorzystałam do słodkich babeczek. Z dodatkiem pistacji są pyszne.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 40
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 209
Składniki
Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o średnich oczkach i odcisnąć nadmiar soku. Cukinię wymieszać z cukrem, jajkami i olejem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą oraz skórkę z limonki. Całość zmiksować do momentu połączenia się składników. Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 3/4 wysokości. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Do cukru pudru dodać sok z limonki i odrobinkę ciepłej wody. Całość wymieszać i polukrować babeczki. Posypać pistacjami.