Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z dyni to najsmaczniejsze muffinki, jakie można przyrządzić! Są wilgotne, miękkie i puszyste. Rozpływają się w ustach. Dodatek dużej ilości ostrych i orientalnych przypraw sprawia, że deser nie jest mdły, a jego smak jest niezapomniany. Będziesz przygotowywać te babeczki podczas każdego sezonu na dynię.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 64
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1218
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 64
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1218
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 295
Składniki
W dużej misce wymieszaj mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól i wszystkie pozostałe przyprawy. Wymieszaj i odłóż na bok.
W osobnej misce wymieszaj oba rodzaje cukrów, olej i śmietanę. Zmiksuj wszystko na gładką masę. Następnie dodaj jajka, ekstrakt waniliowy i puree z dyni. Mieszaj do połączenia składników.
Dodaj suche składniki do mokrych i miksuj do połączenia, przez ok. 20 sekund.
Formy na muffinki wyłóż papilotkami. Przenieś ciasto równomiernie na ok. 2/3 wysokości.
Wstaw babeczki do piekarnika nagrzanego do 200 st. Celsjusza i piecz przez 5 minut. Zmniejsz temperaturę do 180 st. Celsjusza i kontynuuj pieczenie przez 18-22 minut lub do suchego patyczka.
Babeczki z dyni wyjmij i ostudź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.