Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pogoda za oknem nie nastraja optymistycznie. Dlatego trzeba pomóc sobie w inny sposób. A co może być lepszego od pachnących cynamonem babeczek z jabłkami? Nie gniewajmy się na jesień, że nadchodzi... Przywitajmy ją upieczonymi na złoto smakołykami! :-)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 111
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Piekarnik nagrzewamy do 180° C. Jabłko myjemy, obieramy, kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy cynamonem. Jajko, cukier, olej i jogurt mieszamy dokładnie ze sobą. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dokładamy pokrojone jabłko i mieszamy. Ciasto wykładamy do foremek na muffinki. Pieczemy 20-25 minut, aż babeczki nabiorą złoto-brązowego koloru.