Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z kiwi"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Składniki
Kiwi umyj i obierz. Dwa owoce pokrój na plasterki, pozostałe – dowolnie. Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, wsyp cukier, sól, sodę oraz proszek do pieczenia. Masło rozpuść w garnku, odstaw do wystudzenia. W drugim naczyniu wymieszaj mleko, schłodzone masło, jajko.
Do składników suchych wlej mokre i dokładnie wymieszaj, aby ciasto było gładkie. Wsyp kawałki owoców, wymieszaj. Formę do babeczek wyłóż papilotkami (foremki papierowe), nałóż ciasto do 3/4 wysokości. Piecz 20 minut w temp. 200°C. Wyjmij ciasteczka z foremek i ostudź. Przed podaniem polej rozpuszczonym sosem czekoladowym, udekoruj plasterkami kiwi i listkami mięty.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień