Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z kremem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20970
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2104
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20970
Składniki
Jajka umyj, wbij do miseczki, roztrzep widelcem. Jagody umyj, odsącz na sitku. Mąkę pszenną wymieszaj z mąką ziemniaczaną, sodą, proszkiem do pieczenia. Masło zmiksuj z cukrem na puszystą masę. Cały czas miksując, dodaj jajka, partię mąki i po łyżce mleka. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj jagody, wymieszaj łyżką.
Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Nakładaj porcje masy do 3/4 wysokości formy, piecz przez 25 minut w 180°C, wyjmij, wystudź.
Serek mascarpone zmiksuj z dwiema łyżkami cukru i jagodami. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder, ubijaj, aż będzie sztywna. Dodaj do sera z cukrem, delikatnie wymieszaj.
Wstaw krem do lodówki na godzinę. Babeczki udekoruj kremem, jagodami i listkami mięty.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień